Naar Griekenland met vakantie! Zeker weten!

De beste campings in alfabetische volgorde (A t/m K)

Camping "Aginara Beach", bij de plaats Glifa. (Regio Pelopónnesos).

 

link

Foto's Aginara Beach camping

Camping "Aginara" ligt in de regio "Pelopónnesos". De vlakke camping ligt in het westen van de Pelopónnesos, direct aan de Ionische zee. De afstand naar het dorp Glifa is ca 4km. Er is schaduw van hoge bomen, op enkele plaatsen zijn er ook kunststof matten. De sanitaire voorzieningen liggen op centrale plaatsen op de camping en zijn goed, ze worden meerdere keren per dag schoongemaakt. Er is een goed restaurant. Er is ook een mini markt voor de dagelijkse boodschappen, het assortiment is beperkt maar voldoet voor de eerste levensbehoeften. Voor de uitgebreide boodschappen ben je aangewezen op het, op loop/fiets afstand gelegen dorp Glifa, of iets verder weg, in Vartholomio. Bij de receptie is gratis WIFI te ontvangen. Het strand bestaat uit zand, strandschoentjes kunnen wel aangenaam zijn. Enkele bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. 1e, De middeleeuwse ruïnes van het kasteel van Chlemoutsi. Het kasteel ligt op ca 5 km van de camping en werd gebouwd tussen 1212 en 1223 door Geoffroi II de Villehardouin en ligt op een heuvel, men heeft er een geweldig uitzicht op de omgeving. 2e, Een dagtocht per ferry vanuit Killini naar Zakinthos of Kefalonia behoort tot de mogelijkheden. 3e, Antiek Olympia, bakermat van de hedendaagse Olympische spelen, op ca 45 autominuten van de camping. 4e, Op ca 30 autominuten, ten westen van Pyrgos, ligt het havenplaatsje Katákolon. Aardig om eens te zien hoe hier de enorme cruseschepen honderden toeristen uitspugen die dan per touringcar naar Antiek Olympia worden gebracht. Er zijn vele winkeltjes en terrassen. Een paar km ten noorden van Katákolon, bij het dorpje Korakochori, ligt wijnmakerij "Mercouri Estate". Bij de wijnmakerij kun je ook deelnemen aan een wijnproeverij, eventueel met een rondleiding. Interessant als je wat wijn wilt inslaan. 5e, De thermaalbaden van Loutra Kyllini zijn een bezoekje ook zeker waard.

De eigenaar en zijn medewerkers zullen er alles aan doen om je vakantie tot een succes te maken.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 37⁰ - 50' - 17" / E. 21⁰ - 7' - 46"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 37⁰ - 50.283' / E. 21⁰ - 7.767'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 37.83806⁰ / E. 21.12947⁰

 

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 3 mei 2019

--> Naar boven


Camping "Akrata Beach", bij de gelijknamige plaats Akrata. (Regio Pelopónnesos).

 

link

Foto's Akrata camping

link

Foto's Ancient Aigeira

link

Foto's tandrat treintje Diakofto - Zachlorou - Kalávrita.

link

Foto's wijnmakerij Krokidas bij Akrata.

Camping "Akrata" ligt in de regio "Pelopónnesos". De vlakke camping ligt in het noorden van de Pelopónnesos, direct aan de Korinthische Golf. De afstand naar zowel Patras als Korinthos is ca 68km. Er is schaduw van hoge bomen en kunststof matten. De sanitaire voorzieningen zijn goed en worden meerdere keren per dag schoongemaakt. Ze liggen centraal op de camping. Er is een goed restaurant met maaltijden die ook afgehaald kunnen worden. Het winkeltje heeft een ruim assortiment wat betreft de dagelijkse boodschappen. Voor de uitgebreide boodschappen ben je aangewezen op het, op loop/fiets afstand gelegen, stadje Akrata. Op de hele camping is gratis WIFI te ontvangen. Het strand bestaat uit grove kiezel waardoor strandschoentjes wel aangenaam zijn. Enkele bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. 1e, het antieke theater van "Aigeira". Het theater ligt op ca 2km van de camping. Vraag aan de eigenaar (Manolis Tzavellas) hoe je er komt. 2e, de tocht per tandrat treintje door de "Vouraikos kloof" van Diakofton naar Kalávrita. Als je avontuurlijk bent en van wandelen houd kun je bij het 1e stationnetje (Zachlorou) uitstappen en langs het spoor teruglopen. Werkelijk een adembenemende tocht van ca 13km. (4-5 uur wandelen). 3e, of je loopt vanaf het 1e stationnetje omhoog naar een van de beroemdste kloosters van Griekenland, naar "Mega Spileon". 4e, het laatste deel van deze treinreis gaat door een minder aantrekkelijk landschap naar het eindstation in Kalávrita, dit is een levendig bergdorpje met een rijke geschiedenis. 5e, ca 500m ten westen van de camping ligt wijnmakerij "Krokidas" (zie foto's hierboven). De camping schenkt de wijn van deze wijnmaker. Bij de wijnmakerij is ook een wijnproeverij met eventueel een rondleiding. Interessant als je wat wijn wilt inslaan.

Eigenaar Manolis Tzavellas, zijn vrouw Toula, en zijn medewerkers zullen er alles aan doen om je vakantie tot een succes te maken.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 38⁰ - 10' - 20" / E. 22⁰ - 20' - 12"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 38⁰ - 10.333' / E. 22⁰ - 20.200'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 38.17222⁰ / E. 22.33667⁰

 

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 28 april en 15 juni 2019

--> Naar boven


Camping "Anemomilos", bij de plaats Foinikounta. (Regio Pelopónnesos).

 

link

Foto's camping Anemomilos

link

Foto's Foinikounta

Camping "Anemomilos" is een terassencamping en ligt in het zuidwesten van de regio "Pelopónnesos". De hoofdwegen zijn verhard. De staanplaatsen hebben een zanderige bodem. Schaduw wordt verkregen door een verschijdenheid van diverse soorten bomen. De meeste plaatsen zijn afgebakend met hagen. Sanitaire voorzieningen zijn goed en worden meerder malen per dag schoongemaakt. Er is een kleine mini markt voor de dagelijkse boodschappen. Wil je iets meer dan ben je aangewezen op het dorp Foinikounta, gelegen op wandelafstand van de camping. De camping heeft een mooi restaurant bij de ingang van de camping. Een leuke lounge bar op het dak van de receptie, met subliem uitzicht, maakt het geheel compleet. Bij de receptie is WIFI (betaald). Het strand van de camping bestaat uit fijn zand. Foinikounta heeft een leuke winkelstraat met vele restaurantjes, cafe's en bars. Vele gelegenheden liggen met het terras aan de straat en zeekant.

Bezienswaardigheden in de omgeving zijn te vinden in o.a. Koroni, Methoni, Pylos en Kalamata.

Eigenaar Dimitri Robakis en zijn medewerkers zullen er alles aan doen om je vakantie tot een succes te maken.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 36⁰ - 48' - 21.8" / E. 21⁰ - 48' - 01.6"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 36⁰ - 48.363' / E. 21⁰ - 48.027'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 36.80606⁰ / E. 21.80044⁰

 

Wil je meer weten over deze camping stuur dan een mail naar de manager van de camping, Kostas. Zijn e-mail adres is "kromb70@yahoo.gr"

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 30 juni 2017

--> Naar boven


Camping "Athens", stadscamping in Athene. (Regio Attica).

 

link

Foto's camping Athens

Camping "Athens" ligt in de regio "Attica" aan de westkant van de hoofdstad van Griekenland Athene. Camping Athens is een echte stadscamping. De camping is vlak en er is schaduw van kleine bomen en kunststof matten. De sanitaire voorzieningen zijn goed en worden meerdere keren per dag schoongemaakt. Er is ook een kleinen winkel voor de dagelijkse boodschappen en er is een restaurant waar je eenvoudige maaltijden kunt bestellen. De camping ligt aan de weg naar Korinthos en kan tot laat in de avond rumoerig zijn. Maar daar staat tegenover dat het erg eenvoudig is om met het openbaar vervoer naar het centrum te reizen. Binnen 20 minuten sta je naast de Acropolis. Tickets voor bus en metro zijn te kopen bij de receptie van de camping. De busstop richting centrum ligt tegenover de ingang van de camping, let op met oversteken, en brengt je in 10 minuten naar het metro station. De bus terug stopt voor de ingang. De bus brengt je naar het metro station en vandaar is het 10 minuten naar je bestemming in het centrum.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 38⁰ - 0' - 31" / E. 23⁰ - 40' - 20"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 38⁰ - 0.517' / E. 23⁰ - 40.333'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 38.00861⁰ / E. 23.67222⁰

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

Wil je meer lezen over Athene klik dan • Hier

Wil je meer zien van Athene klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 8 september 2013

--> Naar boven


Camping "Bekas", bij de plaats Nea Epidavros. (Regio Pelopónnesos).

 

link

Foto's camping Bekas

link

Foto's Nea Epidavros

Camping "Bekas" ligt in het oosten van de Pelopónnesos, ca 2,5km ten zuiden van Palaia (Nea) Epidavros, direct aan het strand. De hoofdwegen op de camping zijn verhard. De staanplaatsen hebben zand. Schaduw wordt verkregen door olijfbomen en diverse citrusbomen. De sanitaire voorzieningen zijn goed en worden meerdere keren per dag schoongemaakt. Er is een openbare keuken waar iedereen gebruik van mag maken. De camping beschikt over een eigen restaurant. Bij de receptie is ook een kleine mini markt voor de eerste levensbehoeften. Voor de grotere inkopen kun je in Nea Epidavros terecht. Over bijna de gehele camping heb je de beschikking over internet (WiFi). De camping ligt direct aan het strand. Het strand bestaat uit kiezels, Het is aan te raden om strandschoentjes te dragen.

De camping is ook geschikt als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Op je lijstje "te bezoeken" mogen de volgende items eigenlijk niet ontbreken. Wat te denken van o.a. Een bezoek aan het antieke theater van Epidavros, De antieke opgravingen van Mycene of Korinthos. Het pittoreske havenstadje Nafplion (was voorheen de hoofdstad van Griekenland). Het fotogenieke eilandje Poros. De vulkaankrater op het schiereilandje Methana. En als je van snorkelen houdt kun je de gezonken oude stad Epidavros bezoeken, op slechts enkele honderden meters van de camping. Er is dus genoeg te zien en vooral ook te doen.

Kostas Bekas, de eigenaar, en zijn staf zullen je warm onthalen en helpen als het nodig is.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 37⁰ - 37' - 7.2" / E. 23⁰ - 9' - 22.4"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 37⁰ - 37.120' / E. 23⁰ - 9.373'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 37.61866⁰ / E. 23.15622⁰

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 6 juni 2019

--> Naar boven


Camping "Dionysus", bij de plaats Dassia op het eiland Corfu. (Regio Ionische Eilanden).

 

link

Foto's camping Dionysus

link

Foto's van huisjes camping Dionysus

Camping "Dionysus" ligt op het eiland Corfu, het noordelijkste eiland van de regio "Ionische Eilanden". De camping ligt enkele honderden meters voor het centrum van het toeristisch plaatsje Dassia, ca 11,5km ten noordoosten van Corfu-stad, de hoofdstad van het Ionisch eiland Corfu. De camping ligt in heuvelachtig gebied waardoor er op de camping diverse terrassen zijn. De sanitaire voorzieningen zijn goed en de camping is van alle gemakken en comfort voorzien. Honderden jaren oude olijfbomen zorgen voor de nodige schaduw. Vanaf juni / juli kun je er kleine maaltijden en snacks bestellen in het restaurant. Op 3/4 van de camping heb je de beschikking over GRATIS internet (WiFi). Er is ook een klein winkeltje voor de dagelijkse boodschappen. Het strand is op ca 500m van de camping maar natuurlijk is er op de camping een mooi zwembad. De stadsbus stopt voor de poort van de camping en het openbaar vervoer is goed. Zowel naar Corfu-stad als naar Dassia. De camping beschikt over een groot aantal romantische hutten / huisjes. De camping is in het voor en naseizoen uitstekend geschikt voor de rustzoeker, in het hoogseizoen is de camping uitstekend geschikt voor de jongere kampeerder. Uitgaansmogelijkheden zoals bars, disco's en restaurants te overvloed in Dassia, Gouvia en Corfu-stad.

De familie Laskaris zal je warm onthalen en helpen als het nodig is.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 39⁰ - 39' - 54" / E. 19⁰ - 50' - 41"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 39⁰ - 39.9' / E. 19⁰ - 50.683'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 39.66500⁰ / E. 19.84472⁰

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 21 augustus 2013

--> Naar boven


Camping "Dolphin", bij de plaats Sidari op het eiland Corfu. (Regio Ionische Eilanden).

 

link

Foto's camping Dolphin

Camping "Dolphin" ligt in het noorden van het Ionische eiland Corfu, het noordelijkste van de regio "Ionische Eilanden". De camping ligt op ca 15 minuten lopen (ca 800m) van de toeristische badplaats Sidari, ca 35km ten noorden van de hoofdstad, Corfu-stad. Hier heeft Babis Ioannidis, op het voormalige terrein van de nabijgelegen kerk, een oase van rust geschapen. De natuurlijke vegetatie zorgt voor een aangename sfeer. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig, worden diverse malen per dag schoongemaakt, en zijn ondergebracht in gebouwtjes die gebouwd zijn volgens de lokale bouwstijl. Natuurlijk is er ook 24 uur per dag warm water, wasmachines, diepvriezers, drogers en er zijn kluisjes om je waardevolle spullen in op te bergen. In het hoogseizoen is de bar/taverna vaak open. Oude enorme olijfbomen zorgen voor de nodige schaduw. Volgens Babis, de vriendelijke eigenaar, zijn de meeste olijfbomen honderden jaren oud. Op de camping heb je de beschikking over GRATIS internet (WiFi). Er is ook een klein winkeltje voor de dagelijkse boodschappen op slechts 100m van de camping. De camping is uitstekend geschikt voor de rustzoeker, in het hoogseizoen is de camping ook uitstekend geschikt voor de jongere kampeerder die zijn vertier kan zoeken in het toeristische plaatsje Sidari. Uitgaansmogelijkheden zoals bars, disco's en restaurants ten overvloed in Sidari. Op slechts 150m van de camping vind je een klein kiezelstrandje. Voor gezinnen met kleine kinderen is het een uitstekende locatie omdat de zee hier over enkele honderden meters breed erg ondiep is. Het grote zandstrand is wat verderop, bij Sidari. Hier zijn ook de beroemde inhammen, het Canal D'amour. Heb je vervoer nodig, op de camping kun je auto's, fietsen en brommers huren. Echt een mooi plekje als je rust zoekt en het vertier binnen handbereik wilt hebben.

De familie Ioannidis zal je warm onthalen en daar waar nodig helpen.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 39⁰ - 47' - 18.8" / E. 19⁰ - 43' - 29"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 39⁰ - 47.313' / E. 19⁰ - 43.483'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 39.78855⁰ / E. 19.72472⁰

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 20 augustus 2013

--> Naar boven


Camping "Erodios", bij de plaats Gialova. (Regio Pelopónnesos).

 

link

Foto's camping Erodios

link

Foto's bungalows Erodios

Gelegen aan de kust in het zuidwesten. Op ca 800m ten noorden van het kleine dorpje Gialova ligt Camping "Erodios". Camping Erodios is een ruime vlakke camping aan de baai van Navarino. De plaatsen zijn ruim en de ondergrond bestaat uit gras en zand dat enigszins is verhard met kleine grind. Camping Erodios ligt direct aan een prachtig wit zandstrand. Op het strand hebben de campinggasten de beschikking over gratis ligbedden en parasols. Op de gehele camping is GRATIS internet (WiFi) te ontvangen. Voor de dagelijkse kleine boodschappen kun je terecht in de mini markt en het selfservice restaurant. In de mini markt verkoopt men ook olijfolie van eigen bodem. Voor de andere boodschappen kun je naar het dorpje Gialova (800m) of het stadje Pylos (7km). Bijzonder op camping Erodios is de openbare keuken. Hier kunnen de campinggasten zelf gratis hun potje koken. Er zijn diverse kooktoestellen, er is een koel- /vrieskast en een spoelruimte voor de afwas. Ook zijn er een aantal tappunten met koud drinkwater. Bomen en diverse kunststofmatten zorgen voor de nodige schaduw. De camping heeft goed sanitair dat diverse keren per dag wordt schoongemaakt. Rolstoelgebruikers hebben de beschikking over een eigen sanitaire voorziening. Voor de allerkleinsten zijn er diverse speeltoestellen welke gebouwd zijn op een zachte ondergrond.

Camping Erodios beschikt ook over een aantal bungalows, sommige zijn ook geschikt voor meerdere personen.

Ben je verzot op surfen dan is deze streek van de Pelopónnesos uitermate geschikt voor je. Het strand en de zee voor de camping lenen zich daar uitstekend voor omdat er na de middag altijd wind staat.

In het dorpje Gialova zijn, behalve een mooi strand, voldoende terrasjes, winkeltjes en restaurantjes. Het stadje Pylos is ook de moeite waard. In de directe omgeving van de camping is een natuurreservaat waar volgens de laatste telling 271 verschillende vogelsoorten zijn gespot. De meest bekende zijn de flamingo's. Je kunt ook een wandeling maken naar de watervallen van Kalamari - Schinolaka (3km). Ook zijn er enkele opgravingen. Waaronder het paleis van "Nestor", inclusief museum. Kasteelruïnnes zijn er o.a. in Palaiokastro, Methoni en Pylos. Genoeg te zien dus.

Eigenaar Thymios en zijn medewerkers zullen je met raad en daad bijstaan indien er vragen of problemen zijn.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 36⁰ - 57' - 10" / E. 21⁰ - 41' - 45"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 36⁰ - 57.167' / E. 21⁰ - 41.75'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 36.95278⁰ / E. 21.69583⁰

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 4 mei 2019

--> Naar boven


Camping "Gythion Bay", bij de plaats Mavrovouni - Gythion (Regio Pelopónnesos).

 

link

Foto's camping Gythion Bay.

Camping Gythion Bay ligt in het zuiden van de Pelopónnesos in het departement Lakonia. Direct aan het ongelooflijk mooie, 5 km lange, witte zandstrand van Mavrovouni. De camping is het hele jaar geopend. Het pittoreske vissersdorpje Gythion is slechts ca 4 km van de camping verwijderd. De camping is onlangs geheel gerenoveerd en is uitgerust met alle moderne voorzieningen en faciliteiten. Een schitterend zwembad met terras, bar en taverna maakt de camping compleet. Hier heb je ook de beschikking over GRATIS internet (WiFi). In de taverna worden veelal lokale traditionele gerechten geserveerd. Vanaf het zwembad heb je ook een geweldig uitzicht over het hagelwitte strand. De wegen zijn geasfalteerd en de nodige schaduw wordt verkregen door een verscheidenheid van bomen, waaronder olijf- citrus en notenbomen. De staanplaatsen zijn niet afgebakend en je kunt gaan staan waar je wilt. Natuurlijk is er een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen, tegenover de camping is ook nog een kleine minimarkt. De sanitaire voorzieningen zijn modern en stijlvol en worden meerdere malen per dag schoon gemaakt. Windsurfers kunnen hier hun hart ophalen. Op de camping is een afgesloten plaats waar de surfuitrusting kan worden gereinigd en opgeslagen. Ook is hier de camper verzorgings plaats.

Het pittoreske dorpje Gythio ligt op fietsafstand van de camping. Hier zijn diverse supermarkten, winkels en vooral vele terrasjes, taverna's en restaurants. Op vrijdag is er van 08.00 uur - 12.00 uur een weekmarkt voor groente, fruit en andere lokale producten. Er is ook een gezondheidscentrum met eerstehulp post. De camping is een prima plek voor uitstapjes in de regio. De bezienswaardigheden liggen op redelijke afstand van de camping, oa Het byzantijnse spookstadje Mystras met zijn vele ruïnnes van kerken en kastelen. Monemvasia, een oud zeeroversnest, compleet met een pittoresk dorpje en een oud fort. De streek Mani met zijn in torens gebouwde huizen vanwege de onophoudelijke familie vetes die zich hier afspeelden. De beroemde grotten van Spileo Dirou worden als een van de mooiste ter wereld beschouwd. Over een lengte van 1500 meter val je van de ene verbazing in de andere, ook omdat de eerste 1300 meter worden afgelegd in een fluisterbootje.

Lakonia heeft een micro klimaat waardoor deze streek ook geschikt is voor overwinteren, de temperaturen liggen in de wintermaanden tussen de 10 en 20 graden met veel zonne-uren. Voor de koelere maanden beschikt de camping over een knusse huiskamer met open haard, satelliet-tv en er is een kleine bibliotheek met een ruime keuze uit boeken en spelletjes.

Eigenaresse Iliana Zafirakou en haar medewerkers zullen je hier een onvergetelijke vakantie bezorgen en helpen daar waar dat nodig is.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 36⁰ - 43' - 45.7" / E. 22⁰ - 32' - 42.3"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 36⁰ - 43.761' / E. 22⁰ - 32.705'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 36.72935⁰ / E. 22.54508⁰

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 12 mei 2019

--> Naar boven


Camping "Ionion Beach", bij de plaats Glifa - Vartholomio (Regio Pelopónnesos).

 

link

Foto's camping Ionion Beach

Camping "Ionion Beach" ligt in het noord-westen van de regio Pelopónnesos. Het is een vlakke camping met schaduw van diverse soorten bomen. De wegen zijn verhard en de ondergrond bestaat uit zand of kiezels. De sanitaire voorzieningen zijn bijzonder goed en er is een uitgebreide winkel voor de dagelijkse boodschappen. Een mooi gelegen restaurant met een mooi zwembad met jacuzzi maken een verblijf op deze camping tot een feest. Voor de allerkleinsten is er een appart kinderbadje. Een WIFI (niet gratis) verbinding is op de camping natuurlijk ook aanwezig. Camping Ionion Beach leent zich uitstekend voor een langer verblijf en is een geschikte camping om van hieruit het achterland te verkennen. Wat te denken van een dagtocht van Kyllini naar het Ionische eiland Zakinthos, per ferry, met of zonder auto. Of het landgoed Mercouri bij het plaatsje Korakochori. Hier worden de mooiste wijnen en olijfolie verbouwd. Wat dacht je van Olympia, de bakermat van de hedendaagse olympische spelen op slechts ca 50 km. De middeleeuwse burcht Chlemoutsi. Op een steenworp afstand. De thermaalbaden van Loutra Killinis. De interessantste bezienswaardigheden zijn in de omgeving van de camping te vinden.

Bij de camping zijn ook een aantal bungalows te huur die geschikt zijn voor meerdere personen.

Eigenaar Yorgos Vlichos en zijn staf zullen je een aangename en bijzondere vakantie bezorgen en daar waar nodig met raad en daad bijstaan.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 37⁰ - 50' - 09.6" / E. 21⁰ - 08' - 04.4"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 37⁰ - 50.160' / E. 21⁰ - 08.073'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 37.83600⁰ / E. 21.13456⁰

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 6 mei 2019

--> Naar boven


Camping "Kalogria", bij de plaats Stoupa. (Regio Pelopónnesos).

 

link

Foto's camping Kalogria

link

Foto's Stoupa

link

Foto's Ag. Nikólaos

link

Foto's Kardamili

Camping "Kalogria" ligt op 5 minuten loopafstand van het levendige dorpje Stoupa. De camping is vlak en de hoofdwegen zijn verhard. De staanplaatsen zijn niet afgebakend en de ondergrond is zand/gras. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig en worden meerdere keren per dag schoongemaakt. Er is een klein winkeltje voor de eerste levensbehoefte en er is een klein restaurantje. In het dorp zijn enkele grote supermarkten, vele restaurantjes en winkeltjes. De boulevard loopt langs de zee, over de gehele lengte van het dorp. Ook is er sinds kort een geweldig fietspad langs de zee naar het vissersdorp Ag. Nikólaos. Ook naar Kardamili is het goed fietsen, ondersteuning is dan wel handig. Natuurlijk beschikt de camping ook over een WIFI verbinding. Stoupa is uitermate geschikt voor een strandvakantie. Er zijn een tweetal mooie zand straanden, ligbedden en parasols zijn tegen een kleine vergoeding te huur. Als wandelen je hobby is kun je wandelkaarten kopen bij Katerina's Market, een supermarkt langs de doorgaande weg richting Kalamata. Veel wandelingen beginnen ook in Kardamili.

Eigenaresse Eva Malakoudi en haar staf zullen je een geweldige vakantie bezorgen en zij zullen je helpen daar waar nodig.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 36⁰ - 50' - 58.6" / E. 22⁰ - 15' - 31.2"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 36⁰ - 50.977' / E. 22⁰ - 15.520'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 36.84961⁰ / E. 22.25867⁰

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 15 mei 2019

--> Naar boven


Camping "Karavomilos Beach", bij de plaats Sami op het eiland Kefalonia. (Regio Ionische Eilanden).

 

link

Foto's camping Karavomilos Beach

Camping "Karavomilos Beach" ligt op het eiland Kefalonia, een van de Ionische eilanden. De camping ligt op loopafstand van de mooie plaatsjes Karavomilos en het havenstadje Sami. De meeste veerboten vanaf het vasteland (Vasiliki - Lefkas, Astakos-vasteland en Patras-vasteland) komen aan en vertrekken vanuit Sami. Vanaf Vasiliki kun je ook naar het plaatsje Fiskardon op Kefalonia. Camping Karavomilos ligt aan een wandelboulevard met daarachter het smalle maar leuke strandje, bestaande uit feine kiezeltjes en zand. Het is een vlakke camping met schaduw van diverse soorten bomen. De ondergrond bestaat uit zand en gras. De sanitaire voorzieningen zijn bijzonder goed (gedeeltelijk vernieuwd in 2010) en er is een winkel voor de dagelijkse boodschappen. Een mooi gelegen restaurant met een mooi zwembad maken een verblijf op deze camping tot een feest. Voor de allerkleinsten is er een appart kinderbadje. Camping Karavomilos leent zich uitstekend voor een langer verblijf. Een WIFI verbinding is op de camping natuurlijk ook aanwezig. Camping Karavomilos Beach is een geschikte camping om van hieruit het eiland te verkennen. De interessantste bezienswaardigheden zijn in de omgeving van de camping te vinden. De druipsteen grot "Drongaráti", de "Melissáni-grot" met het ondergrondse meer, het mooie strand "Mirtos Beach" en de plaatsjes Fiskárdon, Ag. Effimia, Sami en Assos zijn een bezoek meer dan waard. Het leuke plaatsje Sami is bijzonder geschikt voor een romantisch etentje of een gezellig terrasje.

Anna en Frederike zullen je een aangename en bijzondere vakantie bezorgen en daar waar nodig met raad en daad bijstaan.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 38⁰ - 15' - 4" / E. 20⁰ - 38' - 16"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 38⁰ - 15.067' / E. 20⁰ - 38.267'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 38.25111⁰ / E. 20.63778⁰

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 25 augustus 2013

--> Naar boven


Camping "Karda Beach", bij de plaats Dassia op het eiland Corfu. (Regio Ionische Eilanden).

 

link

Foto's camping Karda Beach

link

Foto's Bungalows Karda Beach

Camping "Karda Beach" ligt op het eiland Corfu, het noordelijkste eiland van de regio "Ionische Eilanden". De camping ligt tegen het centrum van het toeristisch plaatsje Dassia, ca 12 km ten noordoosten van Corfu-stad, de hoofdstad van het Ionisch eiland Corfu. De camping ligt ca 150m van een smal kiezelstrand. De camping is vlak en heeft ruime plaatsen met schaduw van oude olijfbomen. De ondergrond bestaat uit zand en gras. Er is een winkel voor de dagelijkse boodschappen en een goed restaurant. De sanitaire voorzieningen zijn goed en worden minimaal 3 x daags schoongemaakt. Rolstoelgebruikers hebben een eigen sanitaire gelegenheid. Direct naast het restaurant bevindt zich het zwembad met een gescheiden deel voor de kleintjes, ook is er een ligweide. In de omgeving van het restaurant en het zwembad heb je de beschikking over GRATIS internet (WiF0). Op de camping zijn ook een twintigtal mooie huisjes te huur. Karda Beach leent zich uitstekend voor een langer verblijf en is als uitvalsbasis voor tochtjes over het eiland uitstekend geschikt. De busstop is voor de ingang van de camping. Het centrum van Dassia is op slechts 150m. van de camping. Hier wachten vele taverna's, winkeltjes, bars en disco's op uw komst. De hoofdstad Corfu is zeker een bezoekje waard en ligt op slechts 12km van de camping. Natuurlijk beschikt de camping ook over een WIFI verbinding.

De familie Faitas zal je een geweldige vakantie bezorgen en zij zullen je helpen daar waar nodig.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 39⁰ - 41' - 9" / E. 19⁰ - 50' - 18"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 39⁰ - 41.15' / E. 19⁰ - 50.3'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 39.68583⁰ / E. 19.83833⁰

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 21 augustus 2013

--> Naar boven


Camping "Kato Alissos", bij de gelijknamige plaats Kato Alissos. (Regio Pelopónnesos).

 

link

Foto's camping Kato Alissos

Camping "Kato Alissos" ligt in het noordwesten van de Pelopónnesos, 21 km ten westen van Patras aan het strand van Kato Alissos. Ideaal gelegen als je in Patras aankomt met de boot, of weer vertrekt. Het is een vlakke camping met, bij het restaurant, een mooi uitzicht over de Golf van Patras. De wegen zijn niet verhard en de ondergrond bestaat uit gras/zand. Schaduw wordt verkregen door olijfbomen en diverse citrusbomen. De sanitaire voorzieningen zijn weliswaar oud maar worden meerdere keren per dag schoongemaakt. Bij de receptie is ook een kleine mini markt voor de eerste levensbehoeften. Voor de grotere inkopen kun je in Kato Achaia terecht. Het restaurant van de camping is tot in de verre omtrek beroemd om zijn lokale specialiteiten en om de folklore avonden. Het is erg romantisch om hier te eten onder de beschermende takken van een meer dan 1000 jaar oude wilde olijfboom. Het zicht op de "Golf van Patras", de brug en op Patras is vooral 's-avonds erg mooi. Bij de receptie, het restaurant en in het midden van de camping heb je de beschikking over GRATIS internet (WiFi). De camping ligt ca 10m hoog tot het strand. Halfweg is een strandbar (hoogseizoen). Het strand bestaat uit kiezels, zorg dus dat je iets aan je voeten hebt.

De camping is ook geschikt als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Op je lijstje "te bezoeken" mogen de volgende items eigenlijk niet ontbreken. Wat te denken van o.a. Olympia - Patras - het leuke tandrattreintje van Diakofton naar Kalávrita door de Vouraikos kloof, houd je van wandelen stap dan uit bij het 1e stationnetje en wandel over het spoor terug - indrukweekend is het monument in Kalávrita ter nagedachtenis aan de mannelijke bevolking die hier in de 2e wereldoorlog is geëxecuteerd - het klooster Mega Spileo en de grotten van Lakes met de onderaardse meren. Genoeg te zien dus.

De familie Demiris zal je warm onthalen en helpen als het nodig is.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 38⁰ - 8' - 59.50" / E. 21⁰ - 34' - 38.64"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 38⁰ - 8.992' / E. 21⁰ - 34.644'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 38.14986⁰ / E. 21.57740⁰

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 8 en 26 juni 2018

--> Naar boven


Camping "Koroni", bij de gelijknamige plaats Koroni. (Regio Pelopónnesos).

 

link

Foto's camping Koroni

link

Foto's Koroni - stad

Camping "Koroni" ligt in het zuidwesten van de regio "Pelopónnesos". De camping bestaat uit een aantal terassen. De wegen zijn verhard en de plaatsen bestaan uit zand. De sanitaire voorzieningen zijn goed en worden meerdere malen per dag schoongemaakt. Er is een klein winkeltje voor de dagelijkse boodschappen en er is een restaurantje bij het mooi gelegen zwembad. Voor de grote boodschappen kun je naar Koroni, op wandelafstand van de camping. Er is op bijna de gehele camping gratis WIFI. De omgeving van de camping is geschikt voor nader onderzoek. Bijvoorbeeld de ruïnes van het kasteel in Koroni. Binnen haar muren bevindt zich een nonnen klooster waar de nonnen druk zijn met het maken van snuisterijen. Ook hier wordt je onthaald als gast en staan de snoepjes en verfrissend water al op je te wachten. De ruïnes van het kasteel in Methoni, vermoedelijk is men aan dit kasteel begonnen in de 7e eeuw B.C. Het kasteel van Pylos met uitzicht over de stad. Binnen haar muren zijn een gerestaureerde byzantijnse kerk en 2tal mooi musea te bezichtigen. Deze weten een aardig beeld te scheppen van de geschiedenis. Hoofdzakelijk over de Turkse bezetting, en ondergang, van de Tukse vloot in de slag bij Navarino.

De familie van Anna Dimitroula en haar medewerkers zullen er alles aan doen om je vakantie tot een succes te maken.

GPS coordinaten in Graden - Minuten - Seconden: N. 36⁰ - 47' - 57.1" / E. 21⁰ - 57' - 00.9"

GPS coordinaten in Graden - Minuten:                         N. 36⁰ - 47.952' / E. 21⁰ - 57.015'

GPS coordinaten in Graden.                                              N. 36.79919⁰ / E. 21.95025⁰

 

Wil je meer weten over deze camping klik dan • Hier

De camping is voor het laatst geïnspecteerd op 27 juni 2017

--> Naar boven