Naar Griekenland met vakantie! Zeker weten!

Pelopónnesos

 

link

Foto's Pelopónnesos


De regio "Pelopónnesos" bestaat uit de volgende 5 departementen.

Arkadië - Argolida - Korinthe - Laconië - Messinia.


Klik op een van onderstaande campings in deze regio voor meer informatie.

(16) Camping "Akrata" bij Akrata, regio Pelopónnesos.

(13) Camping "Anemomilos" bij Foinikounta, regio Pelopónnesos.

(08) Camping "Bekas" bij Nea Epidavros, regio Pelopónnesos.

(21) Camping "Erodios" bij Gialova, regio Pelopónnesos.

(19) Camping "Gythion Bay" bij Gythion, regio Pelopónnesos.

(22) Camping "Ionion Beach" bij Glifa - Vartholomio, regio Pelopónnesos.

(10) Camping "Kalogria" bij Stoupa, regio Pelopónnesos.

(24) Camping "Kato Alissos" bij Kato Alissos, regio Pelopónnesos.

(15) Camping "Koroni" bij Koroni, regio Pelopónnesos.

(20) Camping "Meltemi" bij Gythion, regio Pelopónnesos.

(23) Camping "Semeli" bij Pláka - Leonidio, regio Pelopónnesos.


Kamperen op een van de campings op de Pelopónnesos.

Pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes en prachtige wandelgebieden ontvouwen zich aan je horizon. Kamperen op een van de campings op de Pelopónnesos als je houd van geschiedenis, aktie, zalig nietsdoen, culturele evenementen of religie. De Pelopónnesos is bergachtig met diepe kloven en schilderachtige baaien. Geweldige vergezichten met landschappen die worden gekenmerkt door olijfbomen en cipressen. In het zuidwesten door dorre kale en vooral erg hete landschappen. Kamperen op een van de campings op de Pelopónnesos als wandelen, raften, windsurfen en zeilen uw passies zijn. Kamperen op een van de campings op de Pelopónnesos als je houd van drukke, of van vrijwel verlaten stranden. Er is voor elk wat wils als je kampeert op een van de campings op de Pelopónnesos.

De Pelopónnesos leent zich prima voor kamperen, zeker als je ook wat wilt zien.

De Pelopónnesos ligt in het zuiden van Griekenland. Sommigen zeggen dat het een eiland is en anderen noemen het een schiereiland. Zeker is dat het door een brug over het Kanaal van Korinthië is vastgeklonken aan het vasteland. In het noorden grenst de Pelopónnesos aan de Golf van Korinthië, in het oosten aan Attica en de Argolische Golf, in het zuiden aan de Lakonische Golf en de Golf van Messinië, in het westen aan de Golf van Kyparissia en de Ionische zee. De Pelopónnesos ligt dus rondom in de zee.

Bezienswaardigheden vanaf je camping.

Tijdens je kampeervakantie op de Pelopónnesos kun je diverse bezienswaardigheden bezoeken. Van archeologische hoogstandjes tot een byzantijnse spookstad. Van Myceense opgravingen tot onderaardse meren en grotten. Van kastelen en burchten tot gefortificeerde dorpen. Interessante vondsten zijn er werkelijk overal te vinden. Diverse eilanden en eilandjes zoals Zakynthos, Kythira, Ydra en Spetses of Poros zijn eenvoudig per veerdienst te bereiken.

Bezoek de hoogtepunten van de Pelopónnesos.

Een van de hoogtepunten van de Pelopónnesos is natuurlijk het wereldberoemde antieke Olympia. Bakermat van de moderne Olympische spelen. Mystras, de byzantijnse spookstad in het zuiden van de Pelopónnesos is ook zeker een bezoek waard, evenals het wereldberoemde theater van Epidaurus(Epidavros) waar je in de zomermaanden diverse voorstellingen kunt zien en concerten te beluisteren zijn. En natuurlijk het paleis van Mycene met koepelgraf. Monemvasia, de versterkte stad op een gigantische kale rots is een pareltje. Het Palamídi fort hoog boven Náfplio, dat als een beschermengel waakt over de eerste hoofdstad van Griekenland. Een van de mooiste en indrukwekkendste kloven van Griekenland, de Loúsios kloof. Eigenlijk te veel om op te noemen. Je hebt weken nodig om dit deel van Griekenland te ontdekken.

Wat te weten over kamperen en de campings op de Pelopónnesos.

De meeste campings liggen langs de kust en zijn uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor bezoekjes aan het achterland. Bij de bekendste binnenlandse bezienswaardigheden zoals Olympia en Mystras zijn ook enkele campings, maar deze plaatsen zijn ook goed te bereiken vanaf de kustplaatsen. De meeste campings zijn kleinschalig met tussen de 50 en 100 plaatsen met redelijke tot goede voorzieningen. De eigenaar/beheerder en zijn familie zullen het je aangenaam naar de zin proberen te maken en daar waar nodig zal men je hulp bieden. De ondergrond van de terreinen varieert van zanderig tot rotsachtig en diverse bomen voorzien de plaatsen van de nodige schaduw. Daar waar nodig gebruikt men hiervoor de rieten matten. Als je in juli-augustus wilt kamperen dan is reserveren aan te raden want het kan er erg druk zijn in deze maanden. 

--> Naar boven