Naar Griekenland met vakantie! Zeker weten!

Attica & Athene

 

link

Foto's Attica & Athene


De regio "Attica & Athene" bestaat uit de volgende 4 departementen.

Athene - Oost Attika - Piraeus - West Attika.


Klik op een van onderstaande campings in deze regio voor meer informatie.

(18) Camping "Athens" stadscamping, ligt in een van de voorsteden van Athene, regio Attica.

(17) Camping "Nea Kifissia" stadscamping, ligt in een van de voorsteden van Athene, regio Attica (Athene).


Tot de regio "Attica & Athene" behoort ook de "(Argo)Saronische Eilanden" groep. Tot deze groep behoren de volgende eilanden.

Aegina - Hydra - Poros - Salamis en Spetses.


Kamperen op campings in Attica en Athene

Kamperen op een van de campings in Attica en Athene is genieten van een geweldige kampeervakantie. Actie, als je wilt wandelen of een stedentrip maakt. Cultuur, als je byzantijnse kloosters, kerken en archeologische vindplaatsen bezoekt. Een strandvakantie als je de kust, mooie stranden, een blauwe zee, snorkelen en rust hoog in je vaandel hebt staan. Op Attica en Athene is het er allemaal! Kamperen op een van de campings in Attica en Athene is wellicht ook iets voor JOU?

De regio Attica leent zich prima voor kamperen op campings

Het ruige bergachtige schiereiland Attica is één van de 13 regio’s van Griekenland en heeft een oppervlakte van ca 3800 km². Attica heeft de vorm van een pijlpunt en grenst met haar oostelijke stranden aan de Egeïsche zee en met de zuid- en westelijke stranden aan de Saronische Golf. In het noorden grenst Attica aan Centraal Griekenland en in het westen aan de Peloponnesos. Attica is een regio die zich goed leent voor kamperen want er zijn legio campings te vinden. Als u gaat kamperen met uw camper, tent of caravan vindt u altijd wel een plekje op een van de campings. De kust van Attica wordt vooral bezocht om de vele watersportfaciliteiten. Je vindt hier vele bars, disco’s en visrestaurants, vaak direct aan de zee. De rotsachtige baaien van Attica zijn uitermate geschikt om te snorkelen.

Archeologische bezienswaardigheden en byzantijnse kloosters vanaf je camping in Attica

Tijdens je kampeervakantie in Attica heb je de mogelijkheid om diverse archeologische bezienswaardigheden en byzantijnse kloosters en kerken te bezoeken. Deze bezienswaardigheden en kloosters liggen altijd wel in de omgeving van je camping. Archeologische vindplaatsen zijn, Brauron, Marathon, Elefsis, en Oropos. De byzantijnse mozaïken van het klooster Dafni zijn zeker een bezoek waard. Breng vanaf je camping absoluut ook een bezoek aan “Kaap Sounion”, in het zuiden van Attica. Op de steile klippen langs de Egeïsche zee staat hier de ruïne van een Poseidon-tempel. De zonsondergang, welk zichtbaar is door de zuilengalerij is een geliefde locatie. Passerende zeelieden gebruiken de witte marmeren zuilen al eeuwen als oriëntatiepunt.

Bezoek Athene vanaf je camping in Attica

Athene is behalve de hoofdstad van Attica, ook de hoofdstad van Griekenland. Athene biedt aan bijna 40% van de totale Griekse bevolking onderdak en heeft bijna 3.500.000 miljoen inwoners. Kamperen op een camping in Athene, is als kamperen in een openluchtmuseum. De vele cultuurschatten en diversiteit aan musea is voor velen al een reden geweest om een plaats op een van de campings in Athene te boeken. Vele wereldberoemde archeologische schatten zijn te vinden in de omgeving van de stadscamping in Athene. Zoals het Parthenon, de Acropolis, het Nationaal museum, het Syntagmaplein, de oude Agora, het Parlementsgebouw en het theater Herodeion aan de voet van de Acropolis. De bekendste musea zijn o.a. het Nationaal Archeologisch museum, het Acropolis museum, het Historisch en Volkenkundig museum. Kortom breng vanaf uw nabij gelegen camping, zeker een bezoek aan de stad Athene.

Wat te weten over kamperen en de campings in Attica en Athene

De meeste campings in Attica liggen aan de kust en zijn kleinschalig. De campings hebben een rotsachtige bodem en zijn tussen de 60 en 150 plaatsen groot. De beheerder is vaak ook de eigenaar van de camping. Hijzelf inclusief zijn gehele familie, zullen je tot in de puntjes verzorgen en daar waar nodig zal men je hulp bieden. Van receptie tot restaurant, alles wordt vaak in eigen beheer bestuurd. De 2 stadscampings van Athene zijn ook kleinschalige familiecampings. Athens camping ligt bijna in het centrum en is daarom wat rumoerig maar met de stadsbus ben je in enkele minuten bij alle bezienswaardigheden van deze metropool. Camping Nea Kifissia ligt in het stadsdeel Kifissia, is rustiger maar ligt ook verder van het centrum. Echter met de metro ben je in 20 minuten in het centrum van de stad. Als je reist in juli-augustus is reserveren aan te raden. 

--> Naar boven