Naar Griekenland met vakantie! Zeker weten!

Centraal Griekenland & Evia

 

link

Foto's Centraal Griekenland & Evia


De regio "Centraal Griekenland" bestaat uit de volgende 5 departementen.

Boeotië - Euboea(Evia) - Evrytania - Fokida - Fthiotis.


(14) Camping "Venezuela" bij Agios Serafim, regio Centraal Griekenland.


Kamperen op campings in Centraal Griekenland

Kamperen op campings in Centraal Griekenland is genieten van pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes en prachtige wandelgebieden. Kamperen op campings in Centraal Griekenland als je houd van Archeologische bezienswaardigheden, byzantijnse kloosters en kerken, kastelen en forten, natuurschoon, beboste bergen en imposante ravijnen. Maar ook als je weg bent van weidse valleien die worden gekenmerkt door olijfbomen en cipressen is kamperen in Centraal Griekenland iets voor jou. ’s Morgens skiën op de hellingen van de Parnassos en ’s middags zwemmen in de Korinthische Golf maken kamperen in Centraal Griekenland ook in de winter tot een bijzondere gebeurtenis. Als je gaat kamperen op campings in Centraal Griekenland is er voor ieder wat wils.

De regio Centraal Griekenland leent zich prima voor kamperen

De regio Centraal Griekenland beslaat de gehele breedte van het vasteland inclusief het eiland Evia. Centraal Griekenland wordt in het noorden begrensd door Epiros en Thessalië. In het zuidoosten door Attica en in het zuiden door de Korinthische Golf. In het westen grenst het aan de Ionische zee. Het eiland Evia ligt voor de oostkust en de Ionische eilanden Lefkas en Kefaloniá liggen voor de westkust. Door de enorme verscheidenheid aan stranden, baaien, bergen, meren en eilanden is Centraal Griekenland uitermate geschikt om te kamperen. Op enkele plaatsen langs de kusten zijn er voorzieningen in de vorm van strandstoelen, parasols, verhuur van waterski’s en bootjes. Veel kleine stranden zijn ongerept en nog niet door het massatoerisme ontdekt. De strandrecreatie concentreert zich voornamelijk rondom de toeristische accommodaties en de grotere plaatsen. Hier bevinden zich ook de meeste disco’s en bars. De schilderachtige baaien lenen zich uitstekend om te duiken en snorkelen.

Archeologische en byzantijnse bezienswaardigheden vanaf je camping in Centraal Griekenland

Tijdens je kampeervakantie in Centraal Griekenland heb je de mogelijkheid diverse archeologische en byzantijnse bezienswaardigheden te bezoeken. Archeologische en byzantijnse vondsten zijn o.a. te vinden in Delphi, Thebe, Arachova en Distomo. De byzantijnse kloosters en kerken vind je door heel het gebied en bovendien heeft iedere plaats van betekenis ook een museum. De archeologische vondsten en het orakel van Delphi zijn wereldberoemd en worden het gehele jaar door druk bezocht. Het byzantijnse klooster in Distomo, Ossios Loukas, is een heiligdom dat wordt bezocht door pelgrims uit heel Griekenland. Bij Thermopylae staat het monument van koning Leonidas die met 300 Spartanen heroïsch verzet boodt tegen de Perzen.

Bezoek de hoogtepunten van Centraal Griekenland

Een van de hoogtepunten is natuurlijk Delphi, in de oudheid een van de beroemdste cultusplaatsen van de god Apollon en het meest bezochte en gerespecteerde orakel van de gehele oudheid. Het eiland Evia, het zichtbare fenomeen van eb en vloed, het water stroomt eerst noordwaarts en daarna zuidwaarts. De hedendaagse deskundigen hebben hier tot op heden geen verklaring voor kunnen vinden. Het uiterste westen, de pittoreske dorpjes langs de Korinthische golf, de vlakten bij Mesolóngi, de dorpjes langs de Ionische zee en de Ambrakische Golf, zoals Amfilochía en Agrinion.

Wat te weten over kamperen en de campings in Centraal Griekenland

De meeste campings liggen langs de kusten en zijn uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor bezoekjes aan het achterland. In het binnenland zijn enkele campings bij Delphi en aan de Ambrakische Golf. Op een enkele na zijn het allen kleinschalige campings met tussen de 50 en 100 plaatsen en met redelijk tot goede voorzieningen. De eigenaar/beheerder en zijn familie zullen het je aangenaam naar de zin proberen te maken en daar waar nodig zal men je hulp bieden. De ondergrond van de terreinen varieert van zanderig tot rotsachtig en diverse bomen voorzien de plaatsen van de nodige schaduw. Daar waar nodig gebruikt men hiervoor de rieten matten. Als je in juli-augustus wilt kamperen dan is reserveren aan te raden. 

--> Naar boven