Naar Griekenland met vakantie! Zeker weten!

Thessalië & Pilion

 

link

Foto's Thessalië & Pilion


De regio "Thessalië & Pilion" bestaat uit de volgende 4 departementen.

Karditsa - Larissa - Magnesía - Tríkala.


Tot de regio"Thessalië" behoort ook de eilandengroep "Sporaden" met de eilanden.

Skiatos - Skopelos - Alonissos en Skiros.


Klik op een van onderstaande campings in deze regio voor meer informatie.

(12) Camping "Olizon" ligt bij het dorp Milina aan de zuid-west kust van het schiereiland Pilion.

(09) Camping "Papá Neró" ligt bij het dorp Ag. Ioannis aan de noord-oost kust van het schiereiland Pilion.

(11) Camping "Sikia Camping & Appartments" ligt op wandelafstand tussen de dorpen Kato Gatzea en Kalá Nera aan de noord-west kust van het schiereiland Pilion.

(07) Camping "Vrachos Kastraki" ligt bij het dorp Kastraki - Kalambaka in centraal Thessalië.


Kamperen op een van campings in Thessalië en Pilion.

Kamperen op een van de campings in Thessalië en Pilion is kamperen in een van de meest wisselende landschappen van Griekenland. Het landschap varieert van uiterst bergachtig tot de Thessalische laagvlakte. Kamperen op een van de campings in Thessalië en Pilion is overwegend genieten van de overweldigende natuur. In veel plaatsen vind je ook overblijfselen van de Turkse overheersing. De resten van byzantijnse bouwwerken zijn overal te vinden. In het noorden van Thessalië sta je versteld van de enorme kracht van de natuur die het ontstaan van de rotsen van Metéora heeft veroorzaakt. Alleen al het adembenemend uitzicht, op in en vanaf de kloosters, boven op de kale rotsen is een reis waard. De Metéora kloosters worden jaarlijks bezocht door vele duizenden bezoekers. In het oosten, Pilion, sta je ieder moment versteld van de pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes en prachtige wandelgebieden.

Thessalië en Pilion lenen zich uitstekend voor kamperen.

De regio Thessalië en Pilion bestaan uit de departementen Karditsa, Larisa, Magnesia en Trikala. In het noorden grenst Thessalië als het ware met het Olympos massief aan Macedonië, in het oosten aan de Egeïsche zee, in het zuiden bij wijze van spreken met het Parnassos gebergte aan Centraal Griekenland en in het westen vormt het Pindos massief de grens met Epirus. Tussen de uitlopers van dit natuurfenomeen ligt de Thessalische vlakte. Door de beschutte ligging heeft dit deel een landklimaat. Zeer hete zomers en strenge winters. De totale oppervlakte van deze regio is ca 14.035km2.

Bezienswaardigheden vanaf je camping in Thessalië en Pilion.

Tijdens je kampeervakantie in Thessalië heb je de mogelijkheid diverse bezienswaardigheden te bezoeken. Een van de hoogtepunten is een bezoek aan de Metéora kloosters bij Kalambaka. Kloosters gebouwd op wel tot 600m hoge kale rotsen. Van de oorspronkelijk 26 kloosters, gebouwd tussen 1336 n.C. en 1550 n.C. zijn er nog een 6-tal bewoond en te bezichtigen. Als je de moeite neemt naar boven te klimmen (trap)is je adembenemend uitzicht de beloning van deze inspanning. Met een beetje geluk zie je tijdens wandeltochten in het Pindos gebergte een van de everzwijnen, beren of wolven. De Tembi vallei met zijn overweldigende natuur is een ander hoogtepunt van Thessalië. Archeologische vondsten zijn er niet of nauwelijks maar daarentegen zijn de Turkse en byzantijnse invloeden overal zichtbaar. Pilion, het land van de legendarische “Centauren” half mens half paard. Pilion is een van de meest authentieke delen van Griekenland met een en al overweldigend en adembenemend natuurschoon. Pittoreske dorpjes en mooie baaien met zandstranden.

Bezoek de hoogtepunten van Thessalië en Pilion.

De hoogtepunten op een rijtje. Zoals eerder vermeld de Metéora kloosters, de Tembi vallei, het stuwmeer van Tavropou met zijn leuke dorpjes, het Pindos gebergte, de hoogste en heilige berg Olympos, de Parnassos en natuurlijk het schiereiland Pilion.

Wat te weten over kamperen en de campings in Thessalië en Pilion.

In binnenland liggen slechts enkele campings, voornamelijk bij de dorpjes Kalambaka en Kastraki. Dit vanwege de Metéora kloosters. Verder zijn er voldoende campings op Pilion, voornamelijk aan de glooiende westkust, zuidelijk van Volos. Aan de oostkust zijn de campings schaars. De meeste campings zijn geschikt voor een langer verblijf. Het zijn bijna allen kleinschalige campings met tussen de 50 en 100 plaatsen met redelijke tot goede voorzieningen. De eigenaar/beheerder en zijn familie zullen het je aangenaam naar de zin proberen te maken en daar waar nodig zal men je hulp bieden. De ondergrond van de terreinen varieert van zanderig tot rotsachtig en diverse bomen voorzien de plaatsen van de nodige schaduw. Daar waar nodig gebruikt men hiervoor de rieten matten. Als je in juli-augustus wilt kamperen dan is reserveren een must. 

--> Naar boven