Naar Griekenland met vakantie! Zeker weten!

Epirus

 

link

Foto's Epirus


De regio "Epirus" bestaat uit de volgende 4 departementen.

Árta - Ioánnina - Préveza - Thesprotía.


Kamperen op campings in Epirus

Kamperen op een van de campings in Epirus is genieten van zon, zee, strand,ruige bergen, diepe ravijnen, pittoreske vissersdorpjes, schilderachtige baaien, rustige bergdorpjes, mountainbiken, prachtige wandelgebieden, vissen in zee vanaf het strand en vissen in bergbeken. Het bezoeken van archeologische opgravingen, musea en byzantijnse kloosters en kerken behoort ook tot de mogelijkheden. Kamperen op één van de campings in Epirus is iedereen aan te bevelen.

De regio Epirus leent zich prima voor kamperen op campings

Epirus, één van de 13 Griekse regio’s ligt in het noordwesten van Griekenland en heeft een oppervlakte van ca 9200km2. Epirus grenst in het noorden aan Albanië, in het oosten aan West-Macedonië, in het zuiden aan West-Griekenland en in het westen aan de Ionische zee. Voor de westkust liggen enkelen van de Ionische eilanden. Het land is ruig en bergachtig. Het machtige ongenaakbare Pindos gebergte loopt van noordwest naar zuidoost. De regio Epirus is uitermate geschikt om te kamperen want er zijn legio campings te vinden. De meeste campings vind je langs de kust, in het binnenland zijn er weinig campings. De kust van Epirus is geschikt voor strandvakanties. Op enkele plaatsen zijn er voorzieningen in de vorm van strandstoelen, parasols, verhuur van waterski’s en bootjes. Vele stranden zijn nog ongerept en nog niet door het massatoerisme ontdekt. De strandrecreatie concentreert zich voornamelijk rondom Parga en Sivota. Hier bevinden zich ook de meeste disco’s en bars. De schilderachtige baaien lenen zich uitstekend om te duiken en snorkelen.

Bezienswaardigheden vanaf je camping in Epirus

Tijdens je kampeervakantie in Epirus heb je de mogelijkheid diverse bezienswaardigheden te bezoeken. De meeste bezienswaardigheden liggen in de omgeving van een camping. Een van de hoogtepunten om te bezoeken is het antieke theater van ‘Dodóni’. Deze orakelplaats dateert van ca 1000 v.Chr. en is zelfs ouder dan het orakel van Delphi. Het terrein ligt ca 25km ten zuidwesten van Ioannina. Ioannina is ook een bezoek waard. Deze universiteitstad aan het ‘Pamvótis’ meer heeft een aardige boulevard aan het meer. Overblijfselen en restanten uit de tijd van de Turkse overheerser en tiran ‘Ali Pasha’ zijn nu te bezichtigen. Zowel op het eiland in het meer als in de ommuurde oude binnenstad zijn enkele musea en oude moskeeën te bezoeken.

Bezoek de ‘Zagória’ dorpen en de ‘Vikos-kloof’

Een ander hoogtepunt zijn de zogenaamde 45 ‘Zagória’ dorpen. Deze dorpen liggen ca 25km ten noorden van Ioannina en liggen verspreid in het noordelijke deel van het Pindos gebergte. Zagória wordt doorkliefd door de diepste kloof ter wereld, de ca 10km lange ‘Vikos-kloof’. Deze kloof met wanden tot ca 1000m hoogte doorsnijdt het Nationale park Vikos-Aóös. In de uitgestrekte wouden van het Pindos-gebergte komen nog grijze wolven en bruine beren voor. In vele dorpen worden de ‘Achontika’(landhuizen) omgebouwd tot hotel of B&B. Een uitstekend gebied dus voor de bergwandelaars en klimmers. De streek is ook beroemd om de vele oude stenen boogbruggen waarvan enkele fraaiste exemplaren zijn te vinden bij het dorp Kípoi.

Wat te weten over kamperen en de campings in Epirus

De meeste campings in Epirus liggen langs de kust en zijn uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor bezoekjes aan het achterland. Op een enkele na zijn het allen kleinschalige campings met tussen de 50 en 100 plaatsen. De eigenaar/beheerder en zijn familie zullen het je aangenaam naar de zin proberen te maken en daar waar nodig zal men je hulp bieden. De ondergrond van de terreinen is rotsachtig en de plaatsen worden vaak van rieten matten voorzien voor de nodige schaduw. Vele campings hebben ook natuurlijke schaduw van bomen en struiken. De stadscamping in Ioannina is uitermate geschikt als uitvalsbasis voor tochten in de bergen en naar de Vikos-kloof en naar het antieke theater van ‘Dodóni’. Als je in juli-augustus wilt kamperen in Epirus dan is reserveren zeker aan te raden. 

--> Naar boven