Naar Griekenland met vakantie! Zeker weten!

Links naar interessante pagina's of sites.

Op deze pagina tref je allerlei links aan naar pagina's of sites die, al dan niet, voor je voorbereidingen interessant kunnen zijn. Soms in de Nederlandse taal maar vaak ook in de Engelse taal.

Nieuw zijn hier de "Leuke Links", links naar sites die wél iets met kamperen te maken hebben maar niets met campings en toch leuk genoeg zijn om te vermelden.

Leuke links.

Nederlandse links.

• Alle Nederlandse Camper en Caravan clubs

• Veel info over Griekenland.

• Het weer in Griekenland.

• Nederlandse Ambassade in Griekenland.

• Belgische Ambassade in Griekenland.

• Ga wijs op reis.

• Het Grieks Verkeersbureau heeft, vanwege technische problemen, haar Nederlandstalige site gesloten en verwijst naar de Engelstalige site van de GNTO. (zie hieronder)

--> Naar boven

Engelse links.

• Matt Barrett's Griekse reisgidsen.(ENG)

• Griekse reisgids, ideaal voor je voorbereidingen.(ENG)

• Alternatief Griekenland.(ENG)

• Grieks Ministerie van Cultuur en Toerisme. (ENG)

• Griekse Nationale Toeristen Organisatie. (GNTO) (ENG)

• Griekse Camping Vereniging.(ENG)

• Ticketservice diverse Griekse theaters.(ENG)

• Athene en Epidaurus Festival 2012.(ENG)

• Alles wat je wil / moet weten over de prijzen in Grieksenland.(ENG)

• Alles wat je wil / moet weten over de Griekse metro.(ENG)

• Alles wat je wil / moet weten over de Griekse treinen.(ENG)

• Alles wat je wil / moet weten over duiken in Griekse wateren.(ENG)

 

--> Naar boven

Leuke links.

Speciaalbierbrouwerij + Restaurant Hap & Tap.

Banner HATA

link

Foto's Hap & Tap

Volgens mij de eerste (Speciaalbier)bierbrouwerij in Nederland met een proeflokaal, restaurant en een aantal camper plaatsen waar je kunt overnachten in je eigen camper of caravan. Ideaal natuurlijk als je iets hebt te vieren. Of als je alleen voor de fun hier heen gaat want het is hier goed vertieren met diverse heerlijke versnaperingen. Je parkeert je combinatie en sluit hem aan op de elektriciteit. In een knusse ambiance, wel of niet bij de open haard, verteld brouwer PietKees graag over zijn brouwerij en zijn heerlijke biertjes. Je gaat lekker eten en daarna drink je nog enkele HEERLIJKE ambachtelijk gebrouwen biertjes en je gaat lekker in je eigen bedje slapen. Wie doet je wat. Natuurlijk worden er ook andere drankjes geschonken maar het is wél een bierbrouwerij annex restaurant. Heb je ook nog een elektrische fiets, er zijn diverse oplaadpunten voor E-bike's. Deze omgeving is uitstekend geschikt voor wandel (Maasmeanders) en fietsmogelijkheden (Happen & Trappen). ERG LEUKE SFEERVOLLE LOCATIE in het dorpje Oijen, aan de rivier de Maas, bij de gemeente Oss.

En wat kost dat dan?. Als je alleen wilt overnachten betaal je 10 Euro voor de overnachting. Als je ook wilt eten kost het je alleen het etentje. Mooi toch.

Wil je meer weten, klik dan op de link hiernaast of op de foto. • Speciaalbierbrouwerij Oijen.

Veel plezier.

--> Naar boven


Hotel Porfyron - Ano Pedina - Zagoria - Griekenland.

bannerporfyron

link

Foto's Hotel Porfyron

link

Foto's kamers Hotel Porfyron

link

Foto's omgeving Hotel Porfyron

De meeste mensen hebben er over gehoord, Hotel Porfyron, maar waarvan was dat ook al weer!. Enkele jaren geleden is dit hotel in het nieuws gekomen door een uitzending van TV-kok Herman den Blijker. Hotel Porfyron ligt in noord Griekenland, op 1000m hoogte, in het Zagoria dorpje Ano Pedina. Op slechts enkele kilometers van de Vikos kloof en op ca 40 kilometer van Albanië. Na 6 jaar hard werken is het hotel van Rita en Jiannis werkelijk een juweeltje geworden. Omdat wij de "Vikos" kloof wilden lopen en er geen campings of camperplaatsen in dit gebied zijn hebben wij contact gezocht met Rita en Jiannis Kirligitsis van Hotel Porfyron om te kijken of zij een plaatsje hadden voor onze camper. Alhoewel bij het hotel geen plekje was voor onze camper hebben wij alle medewerking gehad van het gemeentebestuur en toestemming gekregen om op het schoolplein te gaan staan. Elektriciteit mochten we uit het schooltje halen. De gastvrijheid van Rita en Jiannis is buitengewoon en het eten is er werkelijk formidabel. Omdat er steeds meer campertoeristen naar Ano Pedina komen is kamperen op het schoolpleintje erg leuk maar natuurlijk geen blijvende oplossing. Rita en Jiannis maken zich sterk om bij het gemeentebestuur er op aan te dringen dat er camperplaatsen in het dorp worden gerealiseerd.

Tijdens ons bezoek werden wij ook aangenaam verrast met een "Panajiri", een dorpsfeest. Dorpsfeesten zijn in de Zagoria dorpen altijd in de zomer omdat er dan buiten gefeest kan worden. In Ano Pedina is het feest gewijd aan de kerk van de "Heilige Dimitri". Dat is eigenlijk op 26 oktober maar dan is het buiten veel te koud, dus vieren ze het op 24 en 25 augustus tijdens het feest van de "Heilige Kosmas". Toen er nog geen auto's in de Zagori waren werden deze feesten ook in de omliggende dorpen bezocht, te voet. Het waren destijds de enige mogelijkheden voor een beetje vertier. En ook de enige mogelijkheden om een vrouw of man te ontmoeten. Tegenwoordig staan ze met een camper op het schoolpleintje.

Mocht je een "Panajiri" willen meemaken zorg dan dat je er exact op 24 en/of 25 augustus bent. Heb je interesse om eens te gaan kijken, bekijk dan eens de foto's of bezoek de website van Hotel Porfyron.

Hotel Porfyron is een langer verblijf meer dan waard en je kunt deelnemen aan diverse workshops. De omgeving loont zich uitstekend voor wandelen, rust, vissen (in de beek) of een dagbezoek aan Albanië en ga zo maar door.

Wil je meer weten, klik dan op de link hiernaast of op de foto. • Hotel Porfyron.

Veel plezier.

 

--> Naar boven


Weingut KeberKolling - Sommerloch an der Nahe - Duitsland.

bannerkeko

link

Foto's Weingut KeberKolling

link

Foto's Idar - Oberstein

Eind oktober begint het bij ons weer te kriebelen, dan is het weer tijd om met een aantal vrienden en bekenden naar de wijnproeverij te gaan. Al enige jaren gaan wij een weekend naar Weingut KeberKolling, bij Andrea en Christof, en nemen dan een hotelkamer of een B&B in het het kleine dorpje Sommerloch. Omdat wij dit een leuke afsluiting vinden voor een camperseizoen hebben we besloten om dit jaar met de camper te gaan, en dat was een schot in de roos. We mochten onze camper bij Andrea en Christoff op het parkeerterrein zetten. Stroom kregen we uit het magazijn. Bij aankomst is het taart eten en koffiedrinken. Daarna heb je tijd tot ca 19.00 uur en dan beginnen we met een "Kalte Platte", een goed gevuld bord met verschillende soorten streekgerechten zoals diverse soorten worst, kaas en andere lekkernijen die goed aansluiten bij de wijnen die we gaan proeven. Het is beslist af te raden om vooraf een diner te gebruiken in een restaurant.

Rond 20.00 uur beginnen we met de wijnen. Van droog tot zoet en van wit via rose naar rood. Van de Riesling en de Burgunder via de Sommerlocher Steinrossel en de Bacchus naar de Dornfelder, ze komen allemaal voorbij. De bubbeltjeswijn als laatste. Tot ver in de kleine uurtjes houdt dit drinkgelag ons bezig.

De volgende dag is het tijd om wat van de omgeving te gaan bekijken. Idar - Oberstein met het Heimatmuseum, waar u een goede indruk krijgt van de verwerking van diverse soorten edelstenen. De Felsenkirche, een in een rotswand gebouwde kerk die 50 meter boven de stad uitkijkt op de omgeving. Het bekende plaatsje Bad Kreuznach met zijn smalle straatjes en de oude brug met zijn bekende brughuizen zijn zeker een bezoekje waard.

Het gebied leent zich ook uitstekend voor leuke wandelingen door de wijngaarden. Het is bijzonder mooi om met een schilderachtig pallet aan herfstkleuren door de wijngaarden te wandelen. EN.... als het weer het toelaat kun je op een bepaald punt met Andrea afspreken en daar genieten van de omgeving onder het genot van een heerlijk glas huisgemaakte "glühwein", een geweldige ervaring.

De volgende morgen geeft Christof ons vol trots een interessante rondleiding door zijn wijnmakerij en verteld hij honderduit hoe hij op biologische wijze zijn wijn maakt. Na nog een laatste kopje koffie staan de bestellingen klaar en wordt er afscheid genomen van de vriendenkring en een hele aardige gastvrije familie. Met een TOT VOLGEND JAAR gaat ieder zijns weegs.

Wil je meer weten, klik dan op de link hiernaast of op de foto. • Weingut Keberkolling.

Veel plezier.

 

--> Naar boven